108 СУ "Никола Беловеждов" гр. София        Тел: 02 979-08-99 | Mail: cou108@mail.bg


МЕНИДЖЪР ЗА ЕДИН ДЕН

07 Декември 2017 г.

НАЦИОНАЛНА ИНИЦИАТИВА „МЕНИДЖЪР ЗА ЕДИН ДЕН”

 

Под надслова „Вдъхнови бъдещето“ на 12 октомври се проведе 16-то издание на „Мениджър за един ден“200 компании, държавни институции, НПО и общини отвориха вратите си за деня на кариерно ориентиране . Сред предоставените позиции, които се заеха от 1065 ученици и студенти в 55 населени места в страната  бяха такива на кметове на над 10 общини, председател на СОС, мениджъри на големи международни компании като HP, Coca-Cola HBC, инженери, технически мениджъри, учители, майстор готвачи, финансови, маркетинг специалисти и експерти в почти всички области на бизнеса и обществения живот.

Седем младежи от нашето училище се включиха в инициативата ,като заеха следните позиции: 

  1. Емилияна Виденова –  мениджър бюро „Индивидуални програми” в Нов Български университет
  2. Емили Ерменкова- мениджър „Връзки с обществеността” в Park Center Sofia
  3. Иванина Иванова – изпълнителен директор „Новини” в медийна група Инвестор БГ
  4. Мелани Славчева- училищен психолог в ПГАВТ „А.С.Попов”
  5. Магдалена Георгиева – главен секретар в Държавна агенция „Архиви”
  6. Цветан Ставрев  – управител на Технополис The Mall
  7. Венцислав Върбанов – кмет на Столична община / район „Надежда”

По време на програмата, както всяка година, утвърдени професионалисти дадоха възможност на младежите да се запознаят с реални работни задачи. Домакините потопиха своите „мениджъри за един ден“ в работното си ежедневие, показаха им отвътре как работи техния сектор и ги вдъхновиха  да открият своето професионално призвание.

Денят завърши с тържествена церемония в Стартъп Хамбара на JA България в София тех парк, където участници и мениджъри споделиха емоциите от деня.

Водещ на тържествената церемония беше Антон Хекимян от bTV, а сред официалните гости, които уважиха събитието бяха кметът на София Йорданка Фандъкова, зам.-министъра на образованието и науката, Таня Михайлова, началникът на РУО – София-град, д-р Ваня Кастрева, областният управител на Перник Ирена Соколова, председателят на УС на JA България Бони Бонев и други лица от обществения живот на страната.  

Представянето на Иванина Иванова като мениджър за един ден.