108 СУ "Никола Беловеждов" гр. София        Тел: 02 979-08-99 | Mail: cou108@mail.bg


„Жените предприемачи: от съмнението в себе си към успеха“

 

„Жените предприемачи: от съмнението в себе си към успеха“

 

Пет ученички на 108 СУ „Никола Беловеждов” бяха одобрени и се включиха в семинар на тема : „Жените предприемачи: от съмнението в себе си към успеха“, организиран от Джуниър Ачийвмънт България в партньорство с Европейския Институт за Иновации и Технологии (EIT Digital).

Това са Йоана Церовска и Илиана Иванова от 12а клас , Виктория Азманова, Иванина Иванова и Емили Ерменкова от 11а клас

Целта е чрез личен пример да се мотивират млади дами в ученическа и студентска възраст да развиват своите лидерски умения и предприемаческо мислене. По време на инициативата редица успешни жени предприемачи от частния и публичния сектор, споделиха своя опит и разказаха за личните и професионални качества, които са им били необходими, за да постигнат успех. 

Женското предприемачество е фокус на тази съвместна инициатива на JA и EIT Digital в подкрепа на изграждането на лична увереност и проактивно отношение към възможностите, които в равна степен стоят и пред двата пола в тази възраст.  

Семинарът е подходящ както за млади дами, които искат да видят себе си в предприемаческа светлина след години, така и за момичета, които имат желание да натрупат професионален опит в институционална и бизнес среда.